Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kada sakupe određenu ušteđevinu, u većini ljudi rađa se želja da je investiraju. Nema ništa čudno u tome jer novac prikupljen na računu gubi na vrijednosti vremenom, a u slučaju dobre investicije može biti obrnuto. Ipak, tu se rađa pitanje – kako početi investiranje?

Osnovna pravila investiranja

Kada započinjete investiranje trebate se upoznati s osnovama funkcioniranja istog. Kao prvo – ne treba investirati novac koji nemamo jer je gubitak cijele imovine nešto što nitko ne smije sebi dozvoliti. Kao drugo – uvijek treba sebi pružiti sigurnost, odnosno imati zalihu financijskih sredstava koje čuvamo za slučaj nagle potrebe. Kao treće – treba diversificirati investicijski novčanik, odnosno sniziti rizik investiranja pomoću ulaganja financija u nekoliko različitih investicijskih aktiva.
Najvažnije je ipak četvrto pravilo koje kaže da treba investirati tek onda kada posjedujemo dobro znanje na temu predmeta naših investicija. To je jako važno jer upravo nedostatak znanja, nemogućnost razdvajanja provjerenih informacija od lažnih teorija i nesigurnost odbija najveći broj početnih investitora. Prema statistikama, čak 60% osoba koje nikada nisu investirale, kao razlog navode nedostatak znanja i ideje kako treba početi. Istovremeno treba naglasiti da se počeci obično samo čine teškim, a znanje na temu investiranja nije tajno znanje i gotovo svatko ga može steći.

Investiranje u kriptovalute

Kriptovalute sa sigurnošću spadaju u jednu od zanimljivijih opcija investiranja jer kao vid ulaganja posjeduje mnogo prednosti. Uglavnom ih je lako kupiti preko interneta i čuvati u besplatnom novčaniku. Ne zahtijevaju veliki početni kapital jer se u većinu kriptovaluta može investirati malo novca. Investicija u kriptovalute, ako je uspješna, može donijeti ogromne prihode, veće nego u slučaju npr. investiranja u vrijednosne papire.
Kako početi investiranje u kriptovalute? Prije svega treba steći osnovno znanje na temu istih jer se ulaganje novca u popularne coinove i tokene uglavnom razlikuje od drugih oblika investiranja. Ključ za uspjeh je dobar odabir valute u koju planiramo investirati i sistematski pristup učenju o istoj.

Buduće e-valute

Za sada već postoji oko dvije tisuće kriptovaluta, ipak, većina njih se smatra preslabim kako bi mogle napraviti odgovarajući kapital. Koje kriptovalute imaju dobru perspektivu?
Sve više se priča o tzv. stablecoinima, odnosno kriptovalutama stalne, stabilne vrijednosti. Njihove pristalice smatraju da stablecoini imaju veću šansu da se ukorijene na tržištu i da budu korišteni u mnogim granama ekonomije.
Favorit prema većini stručnjaka je ipak kriptovaluta Ripple koja u sebi spaja prednosti stablecoina, odnosno uglavnom stabilan tečaj, utemeljenost na financijskim institucijama i neosjetljivost na krize na tržištu s čvrstim položajem i visokom kapitalizacijom. Zbog ovih osobina Ripple se već danas smatra nasljednikom Bitcoina.

Počnite investirati – Ripple paket

Edukacijski Ripple Paket je posebno sastavljen komplet lekcija, e-bookova, webinara, planova i pomagala namijenjenih početnicima. To je način za učenje o investiranju od osnova jer kao što sam naziv kaže, Ripple Paket sadrži materijale iz područja investiranja u kriptovalute.
Cilj Paketa je da teoretsko učenje bude uz praktično i zato uz gradivo svi sudionici tečaja dobivaju na poklon tokene kriptovalute Ripple koji služe kao podrška u primjeni stečenog znanja u praksi.

Učenje i praksa

Kako biste dobili Ripple Paket trebate se prijaviti pomoću kontakt obrasca i dogovoriti telefonski razgovor tijekom kojeg će Vam biti predstavljene karakteristike paketa. Nakon kupnje klijent dobiva mail s instrukcijom i pristupom platformi s koje može skinuti gradivo za učenje, prijaviti se na webinar, a također i vidjeti vrijednost akumulirane kriptovalute.
Malo drugačije protječe proces prosljeđivanja besplatnih Ripple tokena. Kod za pristup se šalje putem tradicionalne pošte u vidu paketa koji se plaća pouzećem. To za cilj ima smanjivanje na minimum mogućnosti da treća osoba preuzme tokene. Pristup besplatnoj kriptovaluti i gradivu zahtijeva preuzimanje paketa s daljnjim uputama.

Sigurno čuvanje kriptovalute – kartica pristupa ripple

U paketu koji se šalje klijentu nalazi se Kartica Pristupa Ripple. To je poseban dokument koji sadrži generirano korisničko ime i lozinku za račun na kojem će se čuvati tokeni Ripple koji se dobivaju uz paket.
Vlasnik Kartice Pristupa Ripple ima uvid u trenutno akumulirana sredstva u vidu kriptovalute, ali u cilju isplate istih bit će potrebna dodatna verifikacija. Tek nakon davanja koda s Kartice Pristupa Ripple posredniku i provjere identiteta tokeni mogu biti isplaćeni u odabrani e-novčanik. Isplaćena kriptovaluta može biti zamijenjena na tradicionalnu valutu (npr. pomoću burze ili mjenjačnice) čim investitor bude smatrao da je takav potez isplativ.

Edukacijski Paket Ripple predstavlja suvremen, pregledan način započinjanja avanture s investiranjem u kriptovalute. Tvorci Paketa ulažu mnogo truda ne samo u kompleksno podučavanje na temu kriptovaluta i investicija, nego također i na davanje besplatnih Ripple tokena na promišljen, siguran način.

Rate this post

Leave a comment